Thursday, May 26, 2011

apabila habis sekolah :)

Pertama sekali saya ingin bersyukur kepada ALLAH !!
kerana umi saya tidak memaksa saya untuk terus berkahwin selepas tamat nye sekolah :)

So, ape sebenarnnyee pekara yang selalu dirancang oleh anak-anak muda selepas
mereka tamat sekolah ! Terdapat beberapa 'plan' yang dibuat oleh mereka ini .. 
ada yang merancang hidup mereka untuk berjaya  dan 
ada juga yang merancang hidup mereke ke arah .. yg sememang nyee x bearah =.=
tapiiii.... 
ada juga yang buat bdoh dan konon-konon beserah kepada takdir tentang masa depan mereka (pdhl mls).. 

Okay hari ini . pada petang yang rajin tulis blog ini :)
ingin menyatakan beberapa ciri2 dari pekara-pekara di atas :)

*Contoh anak muda HARAPAN BANGSA =D
 *Lepas jee mereka habis SPM , (masa lepas last paper)  mereka x menjerit kegembiraan ! sbb keputusan belum tahu :)
*Semasa menunggu result keluar . diorg meghitung hari dan dlm masa yang sama mereka bekerja untuk mengumpul duit supaya mudah apabila hendak menyambung pelajaran. :)
*Lepas dah tahu keputusan mereka kalau lulus dengan cemerlang mereka akan nangis dan akan terus memiikirkan 'U' mana yg mereka nak mohon :)
*Lepas dapat masuk 'U' mereka berjaya . kluar baruu memikirkan hal-hal kawin ! (lepas mereka kawin aku xtahu nak cerita ape ) fhm2 lah . hehe :)

*Okay part yg kedua ! Contoh anak muda GALOK ! BENGONG ! 

* Mereka neh , habis jee SPM (last paper ) dah buat perangai BENGONG diorg tu. 
*Perangai yang mereka2 neh suka amalkan ialah :
* baling buku a.k.a koyak buku
*baling-baling sampah , lagi CACAT baling2 tong sampah dr tgkt ats smpai ke bawah ! =.=
*PALING AKU MENJIRAP baling-baling air dekat kawan-kawan yg xbersalah
 (sbb aku pernah jadi mangsa keadaan tu yg marah sangat tu ) hehe.
*Semasa menunggu result duduk rumah membesarkan ape yang bolehh dibesarkan dan menghabiskan duit mak bapak ! 
*Lepas dapat jee result ! GAGAL nangis , LULUS pun nangis (lulus je k) erhg ! 
*Lepas dapat result tak nak smbung belajar , alasan tak ingin meninggalkan keluarga tersayang !
(padahal rindu dekat 'BF' or 'GF' takot kne curi )
anyway org2 mcm neh xkan dapat yang comel atau cntik k :)

Fuuuuuh!  pnjg post aku kali ini . So korg fikir korg yang mana satu . yang aku tulis neh baru sikit ,kalau aku tulis semua , maybe satu bolg aku penuh dgn cerita neh jee. 
*renung2kan. masih sempat kalau nak berubah dan memulakan buah pemikiran untuk berfikir tntg 
MASA DEPAN ! 



What is BlogThis! ? - Blogger Help

What is BlogThis! ? - Blogger Help

Saturday, May 14, 2011

my UMI BIRTHDAY !!!!

 Gmbr neh aku kurang pasti.. umi nk smbut befday ke .. nk smbut rombongan dtg meminang =,=''

 oppppppppppppppppppppppppps ! ini bukan adik-beradik..=.=

 Dua org ibu mengandung :)

 Suka gambar ini :D
 <3

 saayaaaaang umi !
:)

Macam kat galeri gambr dh umah aku ini :)

*Thanks alot umi! 
cyat sayang sgt umi... (adik-beradik lain juga)

Saya juga ingin beterima kasih kepada nenek saya yg telah melahirkan umi saya ini :)
sbb klau nenek saya xde, xdelah umi saya  yg comey lote neh ! 
tapi ble pker2 blek... klau emak kpd nenek saya, nenek kpd nenek saya xde mesti xde umi saya ! 
okaylah.. kepada kaum ibu keluarga saya :) *(mula merepek ini) haha

okay2..dah! sayaaaaaaa sayaaaaaaaaaaaaaaang UMI saya ! 

Thursday, May 5, 2011

SCHA BIRTHDAY !

Waaaaaaaaaaaaaah ! smnjak dua mnjak neh asik smbut befday jee kje aku neh.. 
Kali ini befday scha plak.. ! 
xnk ckp byk lah.. tgoklah gmbr neh .. kteorg have fun ke x ? haha !
alolololo ! kesian befday girl neh ! HAHAHAH! 

 comolot skeeeeet ! :)

 sebelah ini patutnyee kena juga. tapi dia lari tanpa disedari. =,="

 muka xtawu ape2.. 

 cuba sesuatu yg baru ! (yg lme x buat ) :)

 :)

 nmpak jee mcm ini.. dlm hati tuhan je tahu dia pye mara. HOHO! 

 Kakak secium molot .<3
 <3

 banyak plak gmbr diorg neh ! =.=''

 ececeeceh.. comel jee :)
selepas selesai semua nyaaa ! :)

*happy birthday SCHA FIQQAH ! 

Kata-Kata abang acab =)

goreng burge masak telor..pakai dapor owang sebelah gas abes la..cantek balik...pastu owang sebelah tu tanye kau sape?pastu abg jawab la kosape?pastu die ckp ko kluar skang..abg jawap la nak kluar g mane?pastu die marah ko balik umah skang..pastu abg jawab ni la rumah saye...than die jawab ni rumah aku..abg pon jawab ok...sebab abg cume nak lengah kan masa e..telor dah masak blah la haha!!!

*hahaha ! suke aku kata-kata neh.. 
cuba buat. mesti dibenci oleh2 jiran-jiran.. hahah!


Sunday, May 1, 2011

BIRTHDAY CELEBRATION ! :)

okay2.. saya xnak banyak cakap..!  joooooooooooooooom tgok gmbr  ! :)

HAPPY BIRTHDAY !!!!!
 thnks to my umi ! 
 sebelum kluar rumah kne pose dulu =D
 muka kenyang ! jgn risau kteorg baca doa ;)
 befday BOY :)
 scha time neh tamak air.. sume air org diey rase ! 
 nk try camera jee time neh.. tp gmbr cntek plak :)
capture by sirajmunir ! 
 suka duduk dpn bdk perempuan neh.. =,=
 berapa kali cuba akhir nyee dpt cpture gmbr neh.. CNTEK BALIK! 
 cuba ajak mak korang tgkp gmbr mcm neh... cubalah ! :)

*sambut befday dgn family lagi best.. ramai remaja yg prefer untuk celebrate dgn memb2.. cuba korg try sesuatu yg lain.. pasti akan meninggalkan  kenangan yg bermakna dan xdpt dilupakan !
:)

Saturday, April 30, 2011

HAPPY BIRTHDAY ! MUHAMAD AFIQ MUIZ !


Pertama sekali saya ingin meminta maaf sekiranya gambar ini kelabu,kusam,dan tidak terang ! :)
tujuan masuk gambar ini adalah untuk mengingatkan kepada abg saya MUHAMAD AFIQ MUIZ !
HAPPY BIRTHDAY!
hari ini 1/5/2011  !
aku sayang dia ini sangat.. (mstlah sape x sayang abg !)
coooooooooooooop! gmbr ini aku dgn abg akulah ! lupe plak bgtawu. :)
*UCAPAN
selamat hari jadi !  
semoga pnjg umur ! 
semoga cpt bertemu jodoh ! 
HAHA!  mcm ucapan org tua jee.. ( GELI LAH )
*CERITA  AFIQ MUIZ !
okay2.. dia neh bdn sasa , kira dlm adik beradik dialah paling besar , kadang-kadang aku musykil mcm mn ntah dia boleh besar mcmtu.. tapi ramai yg tak tahu . Dia ini sebenar nyee amatllah SENSITIF dan kuat TOUCHING!
kadang2 menjirap jugaklah sbb nk kne pujuk dia..errrrr  !HAHA
dia juga ada tabiat yg ramai tdk tahu.. tabiat dia buat masa neh..
 (suka exercise malam , lompat mlm2 , gedik malam2 , bising malam2)
aku pun tak fahamlah dgn dia neh.. suka sgt wt mlm ! aish !
afiq juga seorang yg sgt jujur , kami adik beradik suka kne kan dia neh.. best!  klau nk rasa trylah kenekan dia !HOHO! 
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ! klau dia marah kami adik beradik x berani untuk menegur nyaa.. kerana dia akn memukul sesiapa shj tanpa sedar dan dgn ape cara sekalipun.. HAaa.. seram! 

Dulu zaman kanak2.. kteorg xtawu ape yg boleh dia jadi.. sehinggalah umur dia 18 tahun..
my umi expose kan dia ke dalam bidang Modeling ! alahamdulillah ! menjadi walaupun bnyk rintangan! sekarang dia neh berlakon lah plak , nsib baik ada rezeki dia di bidang ini. :). hehe. Now dia bzy dgn kerjaya dia  tu.. opppppppppppppps ! nk tgok dia skrg ? kt bwh neh  !

 GAMBAR FAV NEH ! <3
 :)

HAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! tergoda tak!  korglah.. aku nk tergoda wtpe. tgok dia neh hari2.. hehe. 
aku harap dia boleh berjaya dalam hidudnyaa.. !
*GOOD LUCK BABE  !

Saturday, April 23, 2011

masuk gambr skeet.. :D

 eceh2.. thanks alot to scha.. coz edit gmbr neh.. :)

 sama ke ? HAHAHA ! 
 dekat branda rumah un jd pose  :)
gambr favourite this year ! 

Sunday, April 17, 2011

rumah baru !

sebelum nak mula cerita ini anda semua dinasihatkan supaya melepaskan ape2 yg hndak di buang..dan dinasihat tidak baca post aku kali ini sambil makan atau minum... kalau lihat dari tajuk yg aku tulis neh mesti korg ingt aku nk cte psl rumah baru aku ini bentuk cmne,luas brape ,lebar brape, pnjg bpe kaki, TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !  aku di sini hanya ingin becerita about MY SLIDING...hehee

 okey2.. one upon the time... aku lap lah sliding sehingga tdk meniggalkan satu kesan pun.. seperti HABUK ! AIR LIUR ! PELUH ! dan KOTORAN2 DEGIL.. selepas itu semua orang pun gembiralah melihat sliding yg bersih itu !

Hari yg seterus nyee... !  tepat pukul 5 stgh ptg.. adik aku mengejutkan , megoncangkan aku dr tido yg sgguh bermakna ! kata2 yg dikeluarkan oleh adik aku.. " cyat cepat umi dh sampai kt bwh , aku nk pergi tusyen ini " (aku pelik knape aku kne cpt sedangkan diey yg nk pergi tsyen =,=''') aku pun dengan pantas dan cepat bgun dr tido aku wlaupun berat untuk melakukannya ! tapi aku tdk terus tuun .. aku nak memastikan yg adakah mak aku btol2 ada dan telah samapai.. aku pun menujulah ke sliding yg bersih dan berkilat itu..

SUDDENLY !!!!!!!!!!!! SATU BUNYI TELAH KEDENGARAN ! BAAAAAAAAAAAAAANG ! BEEEENGGGGGG !  aku pun xsure bunyi ape yg kluar ! sampai kat parkin lot mak aku dengar ! (Kuat x ?)
KEPALA dan HIDUNG aku yg cntik ini telah terantuk di sliding! kejadian ini berlaku bkn sbb kebodohan aku yeee... tapi, Disebabkan kerajinan aku yg melampau.. mengilapkan sliding tersebut !sehingga tdk dpt membezakan sama ada ianya tertutup atau terbuka ! HAHA!

Pesanan wajib = * kita boleh rajin tapi biarlah berpada2..haha !
                          * jangan menglabah (bce bismillah ! ) dimulakan dgn bismillah !

Monday, February 28, 2011

Elvis - Only You

PECAH TEMBELANG !

uish!!! post kali neh mmg tak sgguplah aq nk cte.. tp nk cte jgaklah  :) 
selama ini seorang insan yg disayangi , disnjungi , didukonggi , dipercayai dan sewaktu dengan nya telah menyalahgunakan dan mengambil kesempatan ke atas ini semua dengan  melakukan sesuatu yg  begitu mengejutkan ! pada mulenye keluarga nyee atau isterinya menyangka bahawa diey telah menjalinkan hubungan dengan seorang wanita yg muda dan cantik.. isterinya mule menerima kenyataan dan beserah kepada 
ALLAH S.W.T sepenuh nyee.. 
Tetapi keadaan menjadi semakin kejang , tegang dan sebagainya... hal ini (mcm penanda wancana plak)...ok2! smbung blek ! hal ini kerana si suami telah membuat scndal bukan dengan seorang wanita yg mude, cantik,begetah,mantap,besar pye,seksi apetah lg wanita yg soleha.....
malah si suami telah melakukn
 HUBUNGAN SUMBANG ! iaitu dengan seorang lelaki yg tulen ( kurg pasti )..lelaki seperti ini boleh digelar sebagai lelaki sejenis atau bak kata pemuda pemudi masa kini sebagai GAYBOY ! (OMG)
YA tuhan masih ada manusia sebegini dalam dunia ini.. manusia seperti ini hanya mengikut nafsu BINATANG.. tanpa meghiraukan perasaan orang lain tambahan lg keluarganya...
gelilah aq dgr cte neh.. 

*kisah ini tdk ada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah meniggal dunia..klau terasa saya sama        sekali tdk bertanggungjawab ! :)
*fikirlah sebelum melakukan sesuatu BERTINDAK MENGGUNAKAN AKAL FIKIRAN ! 
*takutlah dengan AZAB ALLAH S.W.T ! 

Saturday, February 26, 2011

gmbr hasil edit saya !


post arini rse mcm nk msok gmbr jeee....... ! aku duduk dpn laptop berjam2 neh lah kje aku  ! 


jalan2 dgn my cousin yg comel loteee !!!! <3

Ahmad Affendee <3
 <3
:)
kami 3 org ! <3
 my umi ! ececeh ! <3
 time terencat ! tp tetap lawa  ! hehe
gmbr fav untk 2011 ! <3
sayang bangat ! shena rofizal ! <3