Friday, January 28, 2011

BEST FRIEND :P

hehe.. merujuk tjuk kt ats neh, mst sume dh fhm aq nk cte tentang ape kn.. ! semua org ad kwn, atau dlm bhs sastra nyee.. TEMAN..haha! ad org suke berkawan dgn kawan yg boleh bwk diey ke kancah-kancah jenayah..(waah ayt boleh dpt A+ dlm SPM ) haha ! ad pulak org suke berkawan dgn org yg boleh membimbing dia ke jalan ALLAH ( ayt boleh jd ank soleha of the year ) .. tapi dlm dunia ini , sudah susah, sukar, sulit, selit, sume2 lah untk kte crik kawan yg baik dan boleh dipercayai 100/100..  sama ada kita ad kawan mcmtu atau pun tdk x perlu kte pker smpay pecah kpl otak atau tkluar urat kpl.. kte hnye berfikir yg kte boleh berkawan dgn sesiapa shj tetapi tdk mengikut nyee jika diey cuba mempengaruhi kte kpd perkara2 yg tdk senonoh ! dan semua kslhn hnye dtg dr kte dan kebaikn hnye dtg dr ALLAH ! (waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah ayt !! ) ok2..ingat semua mnusia tdk sempurna dan akn melakukn kslhn ..tp klau dh byk kali melakukn kslhn yg same ! bg je temenung (penumbuk). Ramai yg berkata "perlu bijak memilih kawan" saya spenuh nyee mmbntah yee.. (smbel menepuk2 meja) . KNAPE ??? sbb kte x perlu memilih kawan , siapa yg nk berkawan dgn kte , kte kwn jelah , klau kita rse diey tdk sesuai dgn kte, jgnlah trus ptus kn hbgn.. tp MERENGGANGKAN hubungan kte dgn dia..! hnye pndpt yg ingin dkgsi.. :).
oklah youall .. mase aq tlis bnd neh lah ! si shena neh nk cht dgn aq ! lari idea ! hahaha !
<3 shena rofizal :)

Sunday, January 9, 2011

NUR AISHAH AFIQAH !!!










WAAAAAAAAAAAAAAAAAAH ! siapakah gadis melayu yg xbrape nk melayu ini ??? ini lah my sweety sis ! sayaaang diey neh ! hoho..ehem2.nk cte sket psl bdk kcek kt ats neh.. diey neh klau korg tgok dri segi diey dressup n dr segi diey posing2 neh! , mesti korg ingt diey neh jenis yg SERIUS or BJET2 HOT kan... tp.... diey neh adlah manusia yg pleng cacat dan kurang waras yg aq pnah ad dlm idop aq  dan akn teos hdup dlm idop aq untuk selama-lamanya ! Haha ! diey neh byk perbezaan dengan aq.. contoh nyee , dgn jelas dan terang ialah sudah semesti nyee diey neh lbeh kuus dr aq tp x beerti diey lg cntik dr aq .. haha  ! diey neh jnes mnjeee org nyee tp dgn mak aq jee.. dgn org lain jgn harap nk mnje2.. aq rse klau diey kapel un diey xkn mnje2.. sbb diey neh jnes ssh nk ad prasaan kt laki..aq un un kdg2 rsaw dgn diey neh..tkot2 LESBIAN ke si cacat neh ! HAHA ! Lagi satu yg buat diey neh lain dr yg lain ialah diey ad hobi  yg org lain xde...ske gigit BANTAL busuk dan menumbuk2 aq sbelom tdo ! aq un xtawu sampai ble bleh thn dgn hobi diey tuu..dahlah bntal diey tu klau korg cium PERRGGGGHH bau bntal tubleh menyebabkn korg menghidap kanser hidung atau  ATHSMA buat seumur hidup ! ! ape2 un aq sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang ! sagt kt diey neh ! hehe! 
LOVEYOU SIS ! 

Saturday, January 8, 2011

SENTAP HATI MAKNYAH !!!!!!

Hari ini cerita mmg tersentap, mnyentap, menetap..sume2 lah !! arini awl pg aku dikjut oleh my comei2 mom ! haha ! spya ke sekolah ! pg2 aku dh kne pker nk pkai bju ape untuk ke sekolah ..ok ! xpelah ! dh pkai bju..pkai sluar ..pkai !!!! haha ! aq un g lah skolah ! smpay skolah .. aq tgok xde sekor mnusia un dlm klass aq ! aq un mula membebel sorg2  ,mcm perempuan mati laki kt tgge skolah ! HAHA ! slepas stgh jam .. tiba lah mkhluk2 neh sume.. diorg neh ! dh lah dtg lmbt pastu, smpai2 mngadu lapa lak kt aq.. bkn nk ckp kt mak diorg awl lg x un sbelom g skolah mkn lah byk2 ! tp...... nseb bek lah aq neh bek dan soleha ! aq un pergilah merended dgn syuhada naik moto ..dgn spontan aq xpkai helmet.. klau jtoh aq mati dlu ! ok2 ! sHmpai2 kt 7eleven atau dlm bhs melayu tulen KDAI SERBENEKA ! haha ! aq dgn syuhada un plih lah roti pelbagai rase tnpa memikirkan kuantiti wang yg kami ad ! haha ! ble time nk byr.. ambek ko !! kene stepek ! DWET XCKOP! .. kami un dgn segan dan malu dan shy.. ltk lah blek roti dan hnye mmbeli mgikut wang yg kami ad  ! SENTAP TAW !

Lpas dh beli ..dh mkn ! kami un teruskn tujuan kami menceriakan klas yg x berape ceria tu..! dh mcm bdk tadika pye klas jee aq tgok klas aq tu ! sedang kami syok menghias ! tbe2 suara EN .WAHAB terdgar mnyatakn bhw wktu meghias dh abes d an kami bleh blek.. terasa di HALAU taw ! haha ! kami un ape laki terus angkt kaki dan blek lah ! 

Org lain bleh blek blek tdo! tapi aq !!!! kne bersiap untuk ke kenduri khawin my mkcik plak ! opss ! mkcik mudee k ~! jgn slh anggap ! so dgn mls dan mengantuk nyee aq un mengosoklah bju KURUNG yg xbpe nk kurung tu.. disbabkan oleh itu !! tnpa aq sedari bju kurung kesanyangan aq tu mati TERBAKAR ! OMG! sgguh TERSENTAP hati maknyah! terus xde mood aq nk smbut mkcik aq tu kwen ! AISH ! :( tp xpe3 ! seperti yg aq ckp td..aq kn baik dan soleha ..aq pergi jgak lah ! hoho.. setelah smpai ~ hati aq telah terubat kerana melihat mknn yg di hidangkan sgguh menyelerakan.. aq un ambeklah dgn ceria dan senyuman yg menawan..HAHA ! tbe2!! tgah sronok ambek mknn tu.. ad mkcik dr cerok mn ntah.. dtg kt aq ckp jgn mkn byk2 nnt gmok..pastu dgn suke hati makbapak belah mak tiri diey ambek senduk aq ! padahal aq bru ambek NASI ! eeeiiii..SAKIT HATI ! klau aq jmpe mkcik tu..siaplah diey ! xpelaah..aq un mkn jelah ape yg ad ! pastu aq blek ! (xde mood nk tlis krn mengenangkn mknn td) :(

Mcm pnjg plak post aq kali neh ! sebelum terlupa ! pengajaran2 yg bleh diambil :

*xperlu pker pnjg nk pkai bju ape untk keskolah..pkai jee bju skolah ! 
*kne dtg skolah awl..klau x kwn2 korg akn mmbebel sorg mcm aq td..
*mkn dlu sblom pergi skolah..klau muntah un.muntah kt umah korag .!
*tgok wang anda sebelum mgmbil brg2 untuk dibeli ! nnt anda yg rse kemaluannya  !:P
*jgn gosok bju klau time MENGANTUK atau MALAS atau TAK IKHLAS ! 
*jgn wt mke yg terlalu CERIA ketika mgmbil mknn !

ok! tujee lah post aq hari ini ~ bye you all ~ 
LOVEYOU !!! <3