Thursday, May 26, 2011

apabila habis sekolah :)

Pertama sekali saya ingin bersyukur kepada ALLAH !!
kerana umi saya tidak memaksa saya untuk terus berkahwin selepas tamat nye sekolah :)

So, ape sebenarnnyee pekara yang selalu dirancang oleh anak-anak muda selepas
mereka tamat sekolah ! Terdapat beberapa 'plan' yang dibuat oleh mereka ini .. 
ada yang merancang hidup mereka untuk berjaya  dan 
ada juga yang merancang hidup mereke ke arah .. yg sememang nyee x bearah =.=
tapiiii.... 
ada juga yang buat bdoh dan konon-konon beserah kepada takdir tentang masa depan mereka (pdhl mls).. 

Okay hari ini . pada petang yang rajin tulis blog ini :)
ingin menyatakan beberapa ciri2 dari pekara-pekara di atas :)

*Contoh anak muda HARAPAN BANGSA =D
 *Lepas jee mereka habis SPM , (masa lepas last paper)  mereka x menjerit kegembiraan ! sbb keputusan belum tahu :)
*Semasa menunggu result keluar . diorg meghitung hari dan dlm masa yang sama mereka bekerja untuk mengumpul duit supaya mudah apabila hendak menyambung pelajaran. :)
*Lepas dah tahu keputusan mereka kalau lulus dengan cemerlang mereka akan nangis dan akan terus memiikirkan 'U' mana yg mereka nak mohon :)
*Lepas dapat masuk 'U' mereka berjaya . kluar baruu memikirkan hal-hal kawin ! (lepas mereka kawin aku xtahu nak cerita ape ) fhm2 lah . hehe :)

*Okay part yg kedua ! Contoh anak muda GALOK ! BENGONG ! 

* Mereka neh , habis jee SPM (last paper ) dah buat perangai BENGONG diorg tu. 
*Perangai yang mereka2 neh suka amalkan ialah :
* baling buku a.k.a koyak buku
*baling-baling sampah , lagi CACAT baling2 tong sampah dr tgkt ats smpai ke bawah ! =.=
*PALING AKU MENJIRAP baling-baling air dekat kawan-kawan yg xbersalah
 (sbb aku pernah jadi mangsa keadaan tu yg marah sangat tu ) hehe.
*Semasa menunggu result duduk rumah membesarkan ape yang bolehh dibesarkan dan menghabiskan duit mak bapak ! 
*Lepas dapat jee result ! GAGAL nangis , LULUS pun nangis (lulus je k) erhg ! 
*Lepas dapat result tak nak smbung belajar , alasan tak ingin meninggalkan keluarga tersayang !
(padahal rindu dekat 'BF' or 'GF' takot kne curi )
anyway org2 mcm neh xkan dapat yang comel atau cntik k :)

Fuuuuuh!  pnjg post aku kali ini . So korg fikir korg yang mana satu . yang aku tulis neh baru sikit ,kalau aku tulis semua , maybe satu bolg aku penuh dgn cerita neh jee. 
*renung2kan. masih sempat kalau nak berubah dan memulakan buah pemikiran untuk berfikir tntg 
MASA DEPAN ! 



What is BlogThis! ? - Blogger Help

What is BlogThis! ? - Blogger Help

Saturday, May 14, 2011

my UMI BIRTHDAY !!!!

 Gmbr neh aku kurang pasti.. umi nk smbut befday ke .. nk smbut rombongan dtg meminang =,=''

 oppppppppppppppppppppppppps ! ini bukan adik-beradik..=.=

 Dua org ibu mengandung :)

 Suka gambar ini :D
 <3

 saayaaaaang umi !
:)

Macam kat galeri gambr dh umah aku ini :)

*Thanks alot umi! 
cyat sayang sgt umi... (adik-beradik lain juga)

Saya juga ingin beterima kasih kepada nenek saya yg telah melahirkan umi saya ini :)
sbb klau nenek saya xde, xdelah umi saya  yg comey lote neh ! 
tapi ble pker2 blek... klau emak kpd nenek saya, nenek kpd nenek saya xde mesti xde umi saya ! 
okaylah.. kepada kaum ibu keluarga saya :) *(mula merepek ini) haha

okay2..dah! sayaaaaaaa sayaaaaaaaaaaaaaaang UMI saya ! 

Thursday, May 5, 2011

SCHA BIRTHDAY !

Waaaaaaaaaaaaaah ! smnjak dua mnjak neh asik smbut befday jee kje aku neh.. 
Kali ini befday scha plak.. ! 
xnk ckp byk lah.. tgoklah gmbr neh .. kteorg have fun ke x ? haha !
alolololo ! kesian befday girl neh ! HAHAHAH! 

 comolot skeeeeet ! :)

 sebelah ini patutnyee kena juga. tapi dia lari tanpa disedari. =,="

 muka xtawu ape2.. 

 cuba sesuatu yg baru ! (yg lme x buat ) :)

 :)

 nmpak jee mcm ini.. dlm hati tuhan je tahu dia pye mara. HOHO! 

 Kakak secium molot .<3
 <3

 banyak plak gmbr diorg neh ! =.=''

 ececeeceh.. comel jee :)
selepas selesai semua nyaaa ! :)

*happy birthday SCHA FIQQAH ! 

Kata-Kata abang acab =)

goreng burge masak telor..pakai dapor owang sebelah gas abes la..cantek balik...pastu owang sebelah tu tanye kau sape?pastu abg jawab la kosape?pastu die ckp ko kluar skang..abg jawap la nak kluar g mane?pastu die marah ko balik umah skang..pastu abg jawab ni la rumah saye...than die jawab ni rumah aku..abg pon jawab ok...sebab abg cume nak lengah kan masa e..telor dah masak blah la haha!!!

*hahaha ! suke aku kata-kata neh.. 
cuba buat. mesti dibenci oleh2 jiran-jiran.. hahah!


Sunday, May 1, 2011

BIRTHDAY CELEBRATION ! :)

okay2.. saya xnak banyak cakap..!  joooooooooooooooom tgok gmbr  ! :)

HAPPY BIRTHDAY !!!!!
 thnks to my umi ! 
 sebelum kluar rumah kne pose dulu =D
 muka kenyang ! jgn risau kteorg baca doa ;)
 befday BOY :)
 scha time neh tamak air.. sume air org diey rase ! 
 nk try camera jee time neh.. tp gmbr cntek plak :)
capture by sirajmunir ! 
 suka duduk dpn bdk perempuan neh.. =,=
 berapa kali cuba akhir nyee dpt cpture gmbr neh.. CNTEK BALIK! 
 cuba ajak mak korang tgkp gmbr mcm neh... cubalah ! :)

*sambut befday dgn family lagi best.. ramai remaja yg prefer untuk celebrate dgn memb2.. cuba korg try sesuatu yg lain.. pasti akan meninggalkan  kenangan yg bermakna dan xdpt dilupakan !
:)